Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- وزیر سابق بهداشت، گفت: باید سیاستگذاران را متقاعد کرد که بخش بهداشت و درمان جزو بخش‌هایی است که هزینه حساب نمی‌شود. سرمایه گذاری در این حوزه، سرمایه گذاری برای اقتصاد کشور است، چراکه محور توسعه، انسان سالم است.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان سیدحسن قاضی زاده هاشمی در جلسه شورای معاونین وزارت بهداشت که با حضور سرپرست جدید وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: نمکی در سمت سرپرست وزارت بهداشت، مسئولیت خطیری را برعهده گرفته اند، وزارت بهداشت یکی از مهمترین بخش‌های دولت است که با زندگی روزمره مردم سروکار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وزارتخانه، یکی از وزارتخانه‌های حساس و پر زحمت محسوب می‌شود و ارزش آن به داشتن پرسنل خدوم، فداکار، کم توقع و پرکاری است که در سراسر کشور به صورت شبانه روزی به خدمت رسانی به مردم در حوزه‌های بهداشتی، آموزشی، درمانی و پژوهشی فعالیت دارند و به عقیده بنده در طول دولت یازدهم و دوازدهم نیز مدیران پاک دست و خدوم این حوزه افتخارات بزرگی را آفریدند و از این پس نیز کار را با قوت و دلگرمی بیشتری ادامه خواهند داد. این افراد سرمایه‌های اصلی این وزارتخانه هستند.

هاشمی افزود: اطمینان دارم با حل مشکلات مالی که در طول این سال‌ها با آن دست به گریبان بودیم و همچنین رفع مشکلات پرسنلی در حوزه خدمت رسانی و اجرای تعهدات بودجه‌ای برای اجرای طرح تحول سلامت، در دوره مدیریت آقای نمکی طرح تحول سلامت با قوت و مشکلات کمتری ادامه پیدا کرده و پیش خواهد رفت. امیدوارم خداوند متعال خدماتی را که با نیت خالص برای رفاه ایرانیان و کمک به کشور در طول این دوره انجام دادیم را از همه ما قبول کند.


وزیر سابق بهداشت گفت: معتقد هستم در سال‌های اخیر، علی رغم تمام تنگنا‌ها و مشکلاتی که وجود داشت، در حوزه ارتقای شاخص‌های بهداشتی و درمانی، عدالت در دسترسی به خدمات سلامت و جایگاه علمی و پژوهشی کشور، کارنامه قابل قبولی ارائه دادیم.

هاشمی تصریح کرد: تصور می‌کنم اگر ما بر سند آمایش سرزمین که یکی از دستاورد‌های بزرگ است تاکید کنیم و اجازه ندهیم تحت فشار‌های سیاسی گسترش بی موردی در زمینه آموزش عالی صورت گیرد، بیشترین مراقبت را از علم کرده ایم. درعین حال، اگر در مورد سهیمه‌ها تلاشی را که ما آغاز کردیم و در آستانه به ثمر رسیدن آن هستیم، به دست شما و اراده رییس جمهور عملیاتی شود، در حوزه آموزش عالی به عدالت نزدیک‌تر خواهیم بود.

وزیر سابق بهداشت درخصوص مقوله پژوهش نیز بیان کرد: در حوزه پژوهش که سکان دار آن افراد برجسته‌ای هستند و همچنین نیرو‌های جوان و مستعد بسیاری به فعالیت در این حوزه علاقه دارند؛ باید به سمت کاربردی پیش رود. در این دوره شرکت‌های دانش بنیان اقدامات خوبی را آغاز کردند و محصولات پژوهشی خوبی را نیز ارائه دادند.

هاشمی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت گفت: در حوزه بهداشت با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه و همچنین تایید این سازمان راجع به موضوعاتی همچون شبکه بهداشت و خدماتی که باید ارائه شود، بسته پایه خدمات بهداشتی و خرید خدمت از بیرون، به جمع بندی رسیدیم و چنانچه این موضوع نیز با هماهنگی بخش درمان ادامه پیدا کند و پرونده الکترونیک سلامت کامل شود و نظام ارجاع که آغاز شده نیز ظرف چند سال به سرانجام برسد، کار بزرگی صورت خواهد گرفت.

هاشمی درخصوص رویکرد بخش درمان در وزارت بهداشت بیان کرد: در حوزه درمان نیز اقدامات بزرگی انجام شده است، هدف گیری اصلی ما اجرای فرمان رهبری بود مبنی بر اینکه بیمار به جز رنج بیماری، رنج دیگری نداشته باشند و برای رسیدن به این هدف، نیاز به هزینه کردن است.

هاشمی ادامه داد: علی رغم اینکه دولت روحانی رویکرد سلامت محوری دارد و کلید خوردن طرح تحول سلامت توسط رییس جمهور بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است، اما اگر در مقوله سلامت به جایگاه ایران در منطقه نگاه کنیم، در مقایسه با سابقه تمدنی ایران، جایگاه مناسبی نداریم؛ لذا باید سیاستگذاران را متقاعد کرد که بخش بهداشت و درمان جزو بخش‌هایی است که هزینه حساب نمی‌شود. سرمایه گذاری در این حوزه، سرمایه گذاری برای اقتصاد کشور است، چراکه محور توسعه، انسان سالم است.

وزیر سابق بهداشت ادامه داد: نباید تسلیم فضاسازی‌ها و شعار‌هایی مبنی بر اینکه در این حوزه خرج بیهوده صورت می‌گیرد، شویم. مثلا مصرف دارو یا خدمات درمانی را در ایران با سایر کشور‌ها مقایسه کنید. میزان آندوسکوپی بی مورد در کشور آمریکا ۶۰ درصد است و عمل پروتز بی مورد نیز در آن کشور آماری بالاتر از ۲۰ درصد دارد. ممکن است فردی بگوید چرا تا این میزان ام آر آی در کشور ما انجام می‌شود، یا چرا عمل سی تی اسکن انجام می‌دهیم. ممکن است برای ۱۰۰ نفر سی تی اسکن انجام شود و در بین آن‌ها ۱۵ نفر که تومور مغزی دارند شناسایی شوند، بنابراین انجام روش‌های تشخیصی به این معنی نیست که عملی بیهوده و بیجا صورت گرفته است. این اقدامات، طبیعت حرفه پزشکی است و بهتر است در این زمینه افرادی اظهارنظر کنند که شناخت و آگاهی دارند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه در بخش حقوقی، امور مجلس و امور دانشجویی نیز آرامش برقرار است، افزود: به نظر می‌رسد اگر بر اجرای مقررات تاکید شود و سلیقه پردازی صورت نگیرد و تسلیم زیاده خواهی برخی افراد نشویم، دچار تصمیم گیری‌های تبعیض آمیز نخواهیم شد و مشکلاتی که زمانی براین بخش حاکم بوده، باز نخواهند گشت و اطمینان دارم آقای نمکی با روحیه آزادمنشی که دارند، تسلیم سلیقه پردازی‌ها نمی‌شوند.

وزیر سابق بهداشت خطاب به سرپرست جدید وزارت بهداشت درخصوص حوزه دارو و تجهیزات پزشکی یادآور شد: نمکی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی صاحبنظر هستند. مشکلات گذشته در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی تقریبا حل شده و بازار آرامش دارد. مهمترین مساله در این حوزه، تزریق نقدینگی است و امیدوارم سازمان برنامه و بودجه مطابق آنچه در بخش معوقات بیمه سلامت و پرداخت ۵۰۰ میلیون یورو وعده کرده، عمل کند. از طرفی تامین اجتماعی تعهد کرده بود که مبلغ ۴ هزار میلیارد تومان تا پایان آبان ماه پرداخت کند، تصور می‌کنم حضور نمکی و شریعتمداری کمک خواهد کرد که این بدهی نیز وصول شود.

هاشمی خاطرنشان کرد: بنابراین چنانچه مشکل نقدینگی حل شود، قیمت گذاری نیز با روال معمول انجام شده و بعد از آن، نیاز به هیچ مداخله دیگری نیست و بعید می‌دانم با برنامه ریزی که دوستان دارند، تا پایان سال ۹۸ در مورد تولید دارو و واردات، مشکلی وجود داشته باشد.

وزیر سابق بهداشت، تامین نیروی انسانی در بخش پرستاری را یکی از مطالبات آن‌ها برشمرد و گفت: درعین حال جامعه پرستاری و بهداشت کشور نیز انتظاراتی دارند، حداقل انتظارات آن‌ها که باید برآورده شود، نیروی انسانی است. اگر در بحث تعرفه گذاری که در قانون ذکر شده و تاکنون کمبود منابع مالی مانع از آن اجرای شده نیز، کمکی شود، خوب است.

هاشمی در پایان ضمن تقدیر و تشکر از تمامی پرسنل حوزه بهداشت و درمان کشور خاطرنشان کرد: از تمامی افرادی که در این سال‌ها ما را همراهی کردند، تشکر می‌کنم و درخواست دارم نهایت همراهی و مساعدت را با سرپرست جدید وزارت بهداشت داشته باشند، چراکه این خدمات وابسته به افراد نیست و خدماتی است که قابل مقایسه با هیچ خدمت دیگری نبوده و عمل صالح محسوب می‌شود. بنده نیز از هیچ خدمتی در قالب کمک فکری و مشورتی مضایقه نخواهم کرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: هاشمی بهداشت وزیر نمکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۵۱۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حق‌الزحمه دستیاران پزشکی افزایش یافت

وزیر بهداشت با اشاره به این که حق‌الزحمه دستیاران پزشکی تا قبل از دولت مردمی، بسیار اندک و موجب نبود انگیزه کاری در آن‌ها بود؛ گفت: حق‌الزحمه این دانشجویان به حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان افزایش یافته است.

به گزارش مشرق، بهرام عین‌اللهی در هجدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده نظام سلامت کشورمان، دستیابی به مرجعیت علمی در منطقه را قابل تحقق عنوان و بیان کرد: اعضای هیئت علمی از مهمترین ارکان پیشرفت دانشگاه‌ها هستند و باید روش‌های آموزشی فعال به جای روش‌های سنتی، به کار گرفته شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دانشجویان به عنوان دومین عامل رشد و پیشرفت دانشگاه‌ها یاد کرد و با تاکید بر ضرورت مسئولیت و مشارکت دادن به آنها به ویژه در پروژه‌های تحقیقاتی و کاربردی گفت: در جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی از دانشجویان فعال در حوزه تحقیقات و فناوری تقدیر کردیم بنابراین رویکرد ما بهره گیری بیشتر از ظرفیت جوانان و دانشجویان در حوزه سلامت است.

وی میزان حق‌الزحمه دستیاران پزشکی را تا قبل از دولت مردمی، بسیار اندک و موجب نبود انگیزه کاری آن‌ها دانست و گفت: حق‌الزحمه این دانشجویان از حدود دو و سه میلیون به حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان افزایش یافته و کارانه نیز برای دستیاران در نظر گرفته شده که دریافتی دستیاران، بهبود می‌یابد و می‌توانند با خیال آسوده تری به فعالیت بپردازند.

وی تاریخ حوزه سلامت را بسیار پرافتخار دانست و گفت: دستاوردهای حوزه سلامت از بزرگترین و ارزشمندترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است. نقطه تبلور دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که در دوران قبل از انقلاب ایجاد شده بود مربوط به دوران بعد از انقلاب و با نقش آفرینی اساتید برجسته و متعهد است که باعث ایجاد جهش و نوآوری در همه رشته‌های این دانشگاه شدند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه اولین دوره جشنواره آموزشی شهید مطهری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار و الگویی برای برگزاری کشوری شد، افزود: این جشنواره نشان دهنده پیشرفت‌های آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور است.

عین‌اللهی هدف بزرگ و ویژه وزارت بهداشت را شکوفایی تمدن نوین ایرانی اسلامی بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی دانست و گفت: تمدن نوین ایرانی اسلامی می‌تواند بسیاری از مشکلات از جمله در حوزه سلامت را برطرف کند. نباید تصور کنیم همواره غربی‌ها پیشرو هستند و ما پیرو آنها. در کشور ما خانواده محوری و توجه به سلامت معنوی، از مهمترین عناصر حوزه سلامت است.

وی ادامه داد: در بستر کانون خانواده می‌توان استرس و بسیاری از عوامل زمینه ساز بیماری‌ها را کاهش داد و بزرگان خانواده در تامین سلامت جامعه، اصلاح سبک زندگی و مصرف تغذیه سالم نیز نقش محوری را دارند.

وزیر بهداشت یاد آور شد: در برنامه سلامت خانواده که از سال گذشته آغاز و در ۱۹۵ شهر کشور اجرا شده، به دنبال انسان سالم هستیم و برای همه افراد، پرونده سلامت تشکیل می‌شود.

عین‌اللهی با تاکید بر اهمیت نقش آفرینی دانشگاه‌ها در تحقق شعار سال و جهش تولید، یادآور شد: دانشگاه‌های علوم پزشکی با توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و تامین نیازهای کشور از جمله نیازهای دارویی می‌توانند به جهش تولید و خودکفایی کمک کنند.

به گفته وزیر بهداشت، معاونت‌های تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی ضرورت دارد زمینه مشارکت بیشتر دانشجویان در پژوهش‌های عملیاتی و کاربردی را فراهم کنند.

عین اللهی ادامه داد: در سال جاری یک هزار و ۸۰۰ عضو هیئت علمی به کار گرفته می‌شوند البته سال گذشته نیز یک هزار عضو هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی جذب شدند که این اساتید جوان می‌توانند موجب ارتقای جایگاه علمی کشورمان شوند.

در ادامه علیرضا زالی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از توسعه آموزش به عنوان یکی از برنامه‌های اصلی وزارت بهداشت در سال جاری یاد کرد و با اعلام این خبر که برنامه راهبردی این دانشگاه تدوین شده است، افزود: این برنامه بر اساس اولویت‌های وزارت بهداشت تا پایان سال در دانشگاه اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه باتوجه به توانمندی‌ها و ظرفیت بالای اساتید علوم پزشکی، رسیدن به مرجعیت علمی در منطقه دور از دسترس نیست، گفت: در برخی حوزه‌های پزشکی از ترازهای منطقه‌ای عبور کرده و در جایگاه فرامنطقه‌ای قرار داریم.

زالی میزان حق‌الزحمه دستیاران پزشکی در ابتدای دولت مردمی را دو میلیون تا پنج تومان عنوان و خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه ویژه دولت و وزارت بهداشت، این حق‌الزحمه در سال جاری به ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان رسیده و دست دانشگاه‌ها در افزایش این حق‌الزحمه نیز باز است.

وی به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: هوش مصنوعی امروزه در رشته‌های مختلف علوم پزشکی، انتخاب دستیاران، محتوای آموزشی، ارزشیابی و صحت سنجی کاربردهای گسترده‌ای دارد و امیدواریم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بتواند قطب روش‌های آموزش نوین باشد.

دیگر خبرها

  • نقش ماماها در حفظ و ارتقای سلامت خانواده / فعالیت بیش از ۲۰ هزار ماما در کشور
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی افزایش یافت
  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها
  • کیفیت هوای تهران چگونه است؟
  • کیفیت هوای تهران قابل قبول است
  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • تداوم کیفیت هوای قابل قبول در پایتخت
  • هوای مشهد قابل قبول است
  • کیفیت هوای مشهد قابل قبول است